مدیر امداد خودرو کانون جهانگردی و اتومبیلرانی: ارتقاء مهارتهای رانندگی و شرکت در دورههای آموزشی به روزآوری شده، از مهمترین عوامل پیشگیری از بروز تصادفات و کاهش آمار جانباختگان است.
به گزارش روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، حسین یگانه پویا در گفت و گو با برنامه «نقد امروز» که روز یکشنبه 30 آبان ماه 1400 همزمان با روز جهانی «یادبود قربانیان حوادث رانندگی» و با موضوع «علل و عوامل افزایش تصادفات رانندگی در کشور» از رادیو فرهنگ پخش شد، با بیان اینکه وقوع نخستین تصادف رانندگی در ایران به سال 1305 بازمیگردد، گفت: علاوه بر معبر و خودرو، نوع فرهنگ ترافیکی، رفتار افراد و آموزشهایی که فراگرفتهاند نیز در بروز و یا عدم بروز سوانح رانندگی موثر است.
مدیر امداد خودرو کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با اشاره به وجود بیش از 260 هزار کیلومتر جاده در کشور، خاطرنشان کرد: خوشبختانه میتوان گفت تعداد و طول محورهای مواصلاتی کشور به استانداردهای جهانی نزدیک شده، اما صنعت خودروسازی داخلی، هم آهنگ و همزمان با آن رشد نکرده است. با اینحال در هر شرایطی، کاربران نیز باید دانش کافی استفاده از خودرو و راه را داشته باشد.
یگانه تصریح کرد: هرچه راه و خودرو خوب و طبق استانداردها طراحی و ساخته شود؛ اما استفاده کننده نهایی از آنها، طبق سرعتهای مجاز و قوانین تعیین شده عمل نکند به هدف مورد نظر و نتیجه مطلوب نخواهیم رسید. بنابراین نوع استفاده و فرهنگ آموزشی نیز مهم و حیاتی است.
او ادامه داد: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی به عنوان یکی از بازوهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به عنوان بخش فرهنگی و فرهنگ ساز دولت، آموزش مهارتهای اتومبیلرانی را با هدف ترویج فرهنگ رانندگی ایمن از سالهای اخیر آغاز کرده و با برگزاری دورههای آموزشی که روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته برگزار میشود در تلاش است تا به کاهش تصادفات کمک کند.
مدیر امداد خودرو کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در خصوص دورههای آموزش اتومبیلرانی این کانون گفت: این آمادگی را داریم تا با همکاری پلیس راهور ناجا، سازمان حمل و نقل جادهای و ... این آموزشها را به صورت گستردهتر و مطلوبتر برای دارندگان گواهینامههای رانندگی برگزار کنیم.
در کنار این، در صورت نظارت و همکاری پلیس راهور ناجا آمادگی و تمایل داریم با مشارکت شرکتهای خودروساز داخلی، دورههای مهارت آموزی رانندگی ایمن را با استفاده از شبیهسازهای آموزشی و به صورت غیرانتفاعی برگزار کنیم. از مردم و رانندگان هم دعوت میکنیم تا از این شرایط که به منظور حفظ جان و ایمنی بیشتر هموطنان فراهم شده است، بهره ببرند.
یگانه در بخش دیگری از این نشست رادیویی تصریح کرد: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی به منظور ایمنسازی بیشتر جادهها، راههای مواصلاتی و تعیین سرعتهای مجاز در هر راه، مسیر و جاده، آماده همکاری با سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است.
او به خدمات امداد خودرو کانون جهانگردی و اتومبیلرانی اشاره کرد و گفت: این امداد خودرو به عنوان نخستین گروه امداد خودرویی کشورمان درراستای تسهیل عبور و مرور جادهای و کمک به رفع نیازهای امدادی پسا تصادف در تمامی جادهها و راهها، بهترین خدمات را با کمترین هزینه به دارندگان کارت عضویت خود ارائه میکند. شماره های 09629، 6423 و 1423 در سراسر کشور آماده دریافت پیام امدادخواهان و اعزام گروههای امدادی هستند.
در این نشست رادیویی سردار سید تیمور حسینی جانشین پلیس راهور ناجا و فرهاد صالحیان مدیرکل دفتر برنامه ریزی و ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور نیز حضور داشتند.
روز ۲1 اکتبر سال ۲۰۰۵ سازمان ملل متحد سومین یکشنبه نوامبر هر سال را به عنوان روز جهانی یادبود قربانیان حوادث ترافیکی نامگذاری کرد.