با مشارکت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی:

نخستین جشنواره خوراک ملل، مرداد ماه برگزار می‌شود



نخستین جشنواره خوراک ملل، با مشارکت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، 20 تا 25 مرداد 98 در مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، عبادرضا اسلامی مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی امروز سه شنبه 10 اردیبهشت 98 در نخستین نشست خبری این جشنواره با بیان اینکه امیدوار هستیم بتوانیم جشنواره هدفمند و خوبی را برگزار کنیم، گفت: غذا به عنوان یک عنصر مهم فرهنگی نیز شناخته می‌شود و می‌تواند به معرفی فرهنگ‌ها، آداب و سنن کشورها کمک کند.

او افزود: این جشنواره فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت خوراک‌های ایرانی و نیز خوراک ملل است. غذاهای ایرانی علاوه بر جذابیت‌های فراوان، نقش دارویی و درمانی نیز دارد.

دبیر شورای سیاستگزاری جشنواره خوراک ملل اظهار داشت: خوشبختانه بسیاری از خوراک‌های ایرانی ثبت ملی شده است و امیدواریم بتوانیم در حوزه ثبت جهانی خوراک نیز موفق عمل کنیم و این بخش از فرهنگ کشورمان را در کنار گردشگری و صنایع دستی، به جایگاهی که شایسته آن است برسانیم.

او در پایان با بیان این که این دوره، نخستین جشنواره خوراک ملل است خاطر نشان کرد: امیدواریم با برگزاری شایسته این جشنواره بتوانیم به رونق گردشگری و نیز هم‌افزایی و تقویت روابط فرهنگی بین ایران و سایر کشورها کمک کنیم و در سال‌های بعد نیز شاهد برگزاری و تداوم این جشنواره در سطوح وسیع‌تر باشیم.

جلال ذکایی رئیس نخستین جشنواره خوراک ملل نیز در ادامه نشست با بیان اینکه جذب توریست غذایی می‌تواند به رونق گردشگری کمک کند، گفت: تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا نخستین جشنواره خوراک ملل به نحو بسیار مطلوب برگزار شود تا بتواند به معرفی هرچه بهتر خوارک و غذای ایرانی و بین‌المللی کمک کند.

او افزود: بخش‌های مختلفی برای جشنواره در نظر گرفته شده که اجرای موسیقی‌ زنده محلی، برگزاری کارناوال‌های غذایی، برپایی کارگاه‌های آموزشی، برگزاری نشست‌های تخصصی و ... از جمله این بخش‌ها خواهد بود.

ذکایی در ادامه اظهار داشت: نزدیکی تبادل بین فرهنگ‌ها و مشترکات فرهنگی کشورهای مختلف، نمایش و معرفی برندهای غذاهای بومی ایرانی و خارجی، معرفی برندهای مطرح غذایی و صنایع وابسته، استعدادیابی و انتخاب برترین آشپزها و معرفی سرآشپزهای مطرح ایرانی و بین‌المللی، معرفی محصولات غذایی، سوغات محلی و رسوم اقوام مختلف ایرانی و کشورهای دیگر، تنوع بخشی به جاذبه‌های گردشگری کشور با تاکید بر تنوع غذایی و ذائقه گردشگران داخلی و بین‌المللی و بنیانگذاری جذب توریسم غذا از مهمترین اهداف این جشنواره است.

رئیس نخستین جشنواره خوراک ملل خاطر نشان کرد: معرفی تحولات غذایی و روش‌های جدید سرو غذا در جهان، معرفی تکنولوژی‌های جدید طبخ، معرفی شرکت‌های تولید کننده تجهیزات، معرفی تولید‌کنندگان محصولات غذایی، حمایت از فرهنگ غذای ایرانی و رواج مصرف بهینه غذا و استفاده از منابع طبیعی از دیگر اهداف برگزاری نخستین جشنواره خوراک ملل است.

ذکائی با بیان اینکه در این جشنواره هیأت داوران نخواهیم داشت، گفت: این برنامه حالت رقابتی ندارد اما از نظرات پژوهشگاه میراث فرهنگی برای بخش‌های علمی کمک خواهیم گرفت. افراد شرکت کننده در این جشنواره نیز به صورت ریالی یا ارزی هزینه‌های خود را برای حضور در غرفه‌های جشنواره می‌پردازند اما تسهیلاتی برای حضور کشورهای عضو اکو در نظر گرفته‌ایم.

 او تصریح کرد: همچنین غرفه ویژه انجمن بانوان دیپلمات که ۷۰ عضو دارد نیز برپا می‌شود تا غذاهای مربوط به کشورشان را در این غرفه عرضه کنند.

ذکایی ادامه داد: هنگام سفر، هر گردشگری تمایل دارد از غذاهای مقصد گردشگری امتحان کند. بنابراین ما باید از این فرصت استفاده کنیم و خوراک خود را به آنان بیش از پیش معرفی کنیم.

او همچنین اظهار داشت: از رایزن‌های فرهنگی کشورهای مختلف خواسته‌ایم تا در این برنامه حضور پیدا کنند. محدودیتی برای حضور کشورها در این جشنواره وجود ندارد، اما؛ این محدودیت وجود دارد که از مواد غذایی حلال برای طبخ غذا در این جشنواره استفاده کنند.

ذکایی تصریح کرد: این جشنواره با حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، موسسه فرهنگی اکو، وزارت امور خارجه، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر نهادهای ذی‌ربط از 20 تا 25 مرداد 98 در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار خواهد شد.

او در ادامه گفت: در این جشنواره در کنار ده‌ها مدل خوراک ایرانی و بین‌المللی، غذای ثبت ملی و در صورت وجود ثبت جهانی غذا به علاقه‌مندان معرفی می‌شود. همچنین در جریان برگزاری جشنواره نیز برخی خوراک‌های استان‌های مختلف به ثبت ملی خواهد رسید.


1398/2/10